fbpx

Fodbold Academy med specialudviklet koncept

– henvender sig til elitefodboldpiger, der vil være bedre fodboldspillere, samt også vil fokusere på mentaltræning, rigtig kost, skadesforebyggelse samt fællesskabet.

Troelsgaard Skills Camp

Kun for piger

Kvindefodbold er større end nogensinde før, og der kommer stadig mere fokus og mediedækning på de allerbedste spillere, hvor særligt landsholdsspillerne Pernille Harder og Nadia Nadim er blevet et store navne.

Men for at nå dertil og for at styrke dansk kvindefodbold på alle niveauer i fremtiden, er det nødvendigt at arbejde målrettet med de unge piger på tværs af klubberne. Og netop målrettet træning er Troelsgaard Tvillingerne Sanne og Lotte garant for. Tvillingerne arbejder hver dag på at blive en endnu bedre fodboldspiller. Men det er ikke kun på banen de arbejder. Styrkerummet, køkkenet, deres tanker. Alt kredser om det at blive en bedre fodboldspiller.

 

Et af de tiltag, der skal gøre de unge piger endnu bedre, er Troelsgaard Skills Academy og Fodboldinspirators Fodboldcamps. Som næste gang afholdes i uge 48. Campen er opstået på baggrund af Campleder Kasper Karlsens frustration over manglende elite tilbud til piger. ”vi vil skabe et tilbud til de allerbedste piger i årgangene 08, 07, 06 og 05. Et tilbud hvor de fleste klubber ingen gang kan være med. Et Academy hvor pigerne lever som professionelle fodboldspillere. De bliver testet både på og udenfor banen. ”. Siger Kasper.

I praksis udbydes der på Akademiets camp kompetencetræning til piger, der ønsker kvalitet og individuel udvikling, og som kan gøre den enkelte spiller endnu bedre.

Sanne og Lotte Troelsgaard

Og for at opnå de bedste resultater har fodboldtræner og ejer af virksomheden Fodboldinspirator Michael Skjold Hansen og Campleder Kasper Karlsen udviklet et setup med hjælp fra Sanne og Lotte Troelsgaard, som skal give pigerne muligheden for at træne som Tvillingerne selv gør i deres klubber og på landsholdet.

Vi er de eneste, der opererer med Academy tanken, hvor denne camp bare er et af vores tiltag,” siger Fodboldinspirators Michael Skjold Hansen, der blandt andet har trænet og testet spillere lige fra 3F ligaspillere, superligaspillere og den tyske bundesligagigant Borussia Dortmund.

 

Følg med på Facebook

Ansvar for egen udvikling

Det fungerer i al sin enkelhed ved at spillerne bliver inddelt i deres årgange i flydende grupper a maks 10 til en træner.

”Setuppet fungere således at pigerne bliver inddelt niveaumæssigt så alle får noget ud af træningen, dermed er det ikke sagt, at man i sekvenser under træningen kan være den bedste eller have følelsen af at skulle stå på tær for at være med i øvelsen. Siger Michael og fortsætter. ”Det vigtigste er at alle pigerne tager udgangspunkt i deres egen udvikling og kun måler den mod sig selv. Pigerne kommer fra forskellige elite setups og starter derfor på forskellige niveauer. Dvs. at de også forlader os på forskellige niveauer, men individuelt skal alle pigerne have en følelse af at de har rykket sig og gerne på flere forskellige parametre”.

Michael Skjold Hansen understreger, at træningen er tilrettelagt, så den udfordrer og udvikler spillerne mest muligt, og der er både individuel coaching og inspirerende træning, hvor pigerne skal blive bedre til decision making – altså træffe de rigtige beslutninger, ligesom pigerne får masser af fede fællesskabsoplevelser, mental træning og nye veninder i løbet af weekenden.

 

LÆS MEGET MERE OM DE FORSKELLIGE CAMPS FOR BÅDE PIGER OG DRENGE HER

Mentaltræning og forebyggelse af skader

Men Campen er langt fra kun et spørgsmål om at blive en bedre fodboldspiller. Det er en fuld pakke, hvor deltagerne også lærer at fokusere på kost, mental træning og målrettet forebyggelse af skader.

Det er alt sammen områder, der har høj prioritet for Campleder Kasper:

 

På Troelsgaard Skills Academy mener vi, at også de bedste har krav på videreudvikling. Hos os får de kvalitetstræning, individuel coaching og værktøjer som de kan bruge hjemme i deres klubber. siger Kasper Karlsen, der er initiativtager og leder af Academy Campen.

 

Det hele menneske

Kasper understreger, at det er et erklæret mål for campen, at både pigerne og deres forældre får muligheden for også at blive klogere på det hele menneske og ikke bare fodboldspilleren.

 

Derfor har vi på Campen altid et oplæg af en udefrakommende person. Også denne gang vil vi igen have fokus på mentaltræning, hvor vi håber på at komme meget mere i dybden med hvad vil det sige at have fokus på det mentale på og udenfor banen,” siger Michael Skjold Hansen.

 

En af de piger, der tidligere har deltaget på Troelsgaard Skills Academy er Milia Karlsen fra Rødding, der til dagligt spiller i Kolding.

Det har været en helt vildt god Camp med piger fra hele Danmark, som jeg ellers ikke møder i min egen træning og turnering. Træningen har gjort mig bedre personligt som fodboldspiller, og så betyder det også meget at have fået nye veninder. Det er fedt når fodbold både er seriøst og sjovt,” siger Milia Carlsen og tilføjer:

Jeg synes, det er nogle virkelig gode trænere vi har, og de er rigtig søde og gode til at forklare tingene, og jeg er allerede tilmeldt næste camp”.