fbpx

Målmandstræning vol. 2.0

Der findes målmandstræning og så findes der målmandstræning der virkelig rykker. En målmandstræning baseret på relationelle aftale mellem målmanden og resten af holdet.

En lukket gruppe

Målmandstræning kræver nørderi og masser af gentagelser og derfor ser vi også målmandstræneren tage sine keepere og gå et sted hen på banen, hvor der ikke er så mange forstyrrende elementer fra resten af truppen, trænerstaben eller andet. I den lille lukkede gruppe bliver der snakket om weekendens kamp. “hvad kunne du have gjort bedre ved målet”. “super redning i starten af kampen trods dit lave udgangspunkt” og mange andre ting. Så går træningen i gang ud fra en planlægning gjort af målmandstræneren og kun målmandstræneren. Træningen vil sikkert tage udgangspunkt i temaer fra en plan og måske komme lidt ind på det lave udgangspunkt målmanden havde i kampen. Skal dog lige siges at en træning kan forme sig og være planlagt på mange forskellige måde og metoder, men næsten altid efter de samme principper.

Relationelle aftaler

Relationel – som har med relationer at gøre, fx mellem mennesker, størrelser eller faktorer i følge Den Danske Ordbog. Altså har vi med en træningsform, der ikke kan planlægges af målmandstræneren alene og udføres alene med målmændene. “Hvad gør vi så”?

UEFA har lanceret den nyeste overbygning på målmandstræneruddannelsen